LOGO Isotekstinen versio | Normaali versio

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Ystävä

Tällä viikolla vietetään ystävänpäivää. Kaupallisuus kukoistaa ja monia asioita markkinoidaan ja myydään ystävänpäivän kynnyksellä. Ystäviä muistetaan kortein ja viestein. Tuolloin tulee myös usein ajateltua omaa ystäväpiiriä ja sitä ketkä ovat olleet vaikkapa viimeisen vuoden aikana mukana erilaisissa elämäntilanteissa.

Onnea on, kun on laaja ystäväpiiri. Omassa elämässäni ystäviä kulkee mukana aivan sieltä ensimmäisestä päivähoitopaikasta lähtien. Ystäviä on vuosien varrella tullut opiskelujen, töiden ja harrastusten kautta ja ystävyys on merkinnyt esimerkiksi sitä, että saan olla ystävieni lasten kummi. On hienoa voida olla sitä kautta mukana tärkeiden ihmisten elämänvaiheissa. Laaja ystäväpiiri merkitsee myös sitä, että hyvin usein kotona käy vilkas puheensorina, kun ystäviä on kylässä. Lähimpien ystävien kanssa ollaan tekemisissä joka päivä.

On kuitenkin ihmisiä, jotka kokevat, että heillä ei ole yhtään ystävää. Vaikka tänä päivänä on melko helppoa saada satoja Facebook –kavereita, niin siltikin joku voi olla todella yksinäinen ja kokea jäävänsä ulkopuolelle. Ei siis ole itsestään selvää, että kaikilla on ystäviä ja läheisiä, joiden kanssa voi jakaa ajatuksia.

Reilu viikko sitten vietimme Törmälässä vuoden ensimmäistä leiriä Kerhonohjaaja-isoskoulutuksen merkeissä. Usein nuoret sanovat, että isoskoulutuksesta ovat saaneet uusia ystäviä ja siksi pyysinkin nuoria kirjoittamaan, millainen on hyvä ystävä.

”Hyvä ystävä on… luotettava, rehellinen, kannustava, ei jätä yksin, on tukena vaikeina hetkinä, uskoo sinuun, vaikka muut eivät uskoisi, täynnä rakkautta…” Sellainen on hyvä ystävä!

Hyvää ystävänpäivää!

Hansu (Hannele Aho), nuorisotyönohjaaja