LOGO Isotekstinen versio | Normaali versio

Tiedotteet

Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Arkkitehtikilpailu 
Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tiedotearkisto

Kirkkoherraa voi äänestää myös kauppareissulla

Kaupunginjohtajan valinnan tekee kaupunginvaltuusto, mutta kirkkoherraa pääsee valitsemaan kaikki vaalipäivään mennessä 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Ylivieskan kirkkoherranvaalin valmistelut ovat käynnissä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 20.5., jolloin äänestys alkaa Suvannon kappelissa välittömästi klo 10 jumalanpalveluksen jälkeen ja jatkuu klo 20 saakka.

Ennakkoäänestys on 14.-18.5. päivittäin klo 9-18 toimitalo Pietarin kirkkoherranvirastossa. Sen lisäksi kiertäviä muutaman tunnin äänestysaikoja on ainakin kaupoissa ja palvelukeskuksissa. Lopullinen lista ennakkoäänestyspaikoista ja –ajoista on vielä valmisteilla.

Yli 10000 äänioikeutettua

Äänioikeutettuja vaalissa on kaikkiaan noin 10300. Ääniluettelo on tarkistettu vaalilautakunnan toimesta 23. maaliskuuta. Ylivieskalaiset ovat äänestäneet kirkkoherraa perinteisesti hyvin aktiivisesti. Edellisissä kirkkoherranvaaleissa vuonna 1996 äänestysprosentti oli 32,3. Sitä aikaisemmissa vuonna 1990 42,9 ja vuonna 1983 35.

Ehdokkaat pitävät jumalanpalveluksen Suvannolla ja Merijärvellä

Ennen vaaleja ehdokkaat pitävät ns. vaalinäytejumalanpalvelukset peräkkäisinä sunnuntaina Suvannon kappelissa klo 10 ja Merijärven kirkossa klo 13, Eija Nivala 22.4., Merja Jyrkkä 29.4. ja Mirva Ahola 6.5. Vaalinäytesunnuntaita edeltävänä perjantaina he esittäytyvät Kalajokilaakso-lehden perjantain seurakuntasivuilla ja kirjoittavat samalla viikolla tunnelmiaan myös Tapulin juurelta-palstalla. Kaikki nämä julkaistaan luonnollisesti nyös näillä verkkosivuilla. Kaikille seurakuntalaisille avoin vaalipaneeli järjestetään 8.5. klo 18 Suvannon kappelissa. Tervetuloa tutustumaan ehdokkaisiin ja käyttämään äänioikeutta! 

Takaisin | Tiedotearkisto