www.ylivieskanseurakunta.fi

Merijärvi
Arkkitehtikilpailu

Risti näyttää suunnan

Ylivieskan kaupungin keskustaa lähestyttäessä kirkon kellotapulissa oleva risti näkyi kauas. Yli sadan vuoden ajan kirkontorni risteineen oli osoittamassa paikkaa, johon kristillinen seurakunta oli kokoontunut; itse kirkko oli seisonut samalla paikalla sitä ennen jo yli sadan vuoden ajan.

Risti osoitti suunnan; se kutsui seurakuntalaisia Herran huoneeseen kuulemaan sanaa, veisaamaan, rukoilemaan ja kiittämään. Tyhjänä ristinä se myös julisti kristillisen uskon keskeistä sanomaa – sitä, että Jeesus Kristus ei jäänyt ristille; Hän on noussut kuolleista. Ristin keskeinen sanoma on siis elämän sanoma.

Seurakuntamme on menettänyt rakkaan kotikirkon tuhopolton seurauksena, eikä kirkontorniakaan risteineen enää ole. Ristin sanoma ei kuitenkaan ole tuhoutunut. Se pysyy ja kestää. Seurakunnan tehtävänä on kuuluttaa tätä sanomaa – sitä, että Kristuksen risti näyttää hyvän ja turvallisen suunnan jokaisen ylivieskalaisen henkilökohtaisessa elämässä. Ristin sanoma on armon ja syntien anteeksiantamuksen sanoma. Eri työalojen ja toimintojen kautta seurakunta kutsuu jokaista tämän elämän sanoman äärelle.

Tervetuloa mukaan seurakunnan toimintaan – osallistumaan ja kantamaan vastuuta!

Timo Määttä

Seurakunnan sähköinen esite

Ylivieskan seurakunta on lähes 14000 jäsenen yhteisö. Vuoden 2006 alussa jäsenmäärä kasvoi runsaalla tuhannella hengellä, kun seurakuntaan liitettiin Merijärven kappeliseurakunta.
Seurakunnan hengelliseen ilmastoon vaikuttavat edelleen vanhat voimakkaat herätysliikkeet: herännäisyys, lestadiolainen rauhanyhdistys ja Rauhan Sana. Myös Evankelisilla, Uusheräyksellä ja Kansanlähetyksellä on toimintaa Ylivieskan alueella.