www.ylivieskanseurakunta.fi

Talous ja hallinto
Merijärvi
Arkkitehtikilpailu

Näyttely kirkon suunnittelukilpailun ehdotuksista avautuu 12.6.

Ylivieskan kirkon suunnittelukilpailun palkintolautakunta pitää kilpailua korkeatasoisena. Suunnitelmaehdotuksia tuli yhteensä 214 eri puolilta Eurooppaa. Ehdotukset ovat nähtävissä 12.6.-14.7. välisenä aikana toimitalo Pietarin liikuntasalissa, Terveystie 11, ovi B. Näyttely on avoimena päivittäin klo 11-15. Lisäksi näyttely on avoinna 13. ja 14.7. iltoina klo 17-20.

Ehdotusten valokuvaaminen ja muu julkaiseminen on kielletty. Näyttelyä päivystää Ylivieskan Eläkeliiton väki. Yleisöllä on mahdollisuus jättää ehdotuksista palautelaatikkoon nimetön mielipide/palaute. Julkisivukuvat julkaistaan myös seurakunnan verkkosivuilla elokuussa. Palkintolautakunta kokoontuu seuraavan kerran 2. elokuuta.

Luettelo arkkitehtuurikilpailuun osallistuneista suunnitelmaehdotuksista

Arkkitehtuurikilpailun ohjelma ja muut asiakirjat

Ylivieskan kirkon kilpailuohjelma
Liite 1.1. Kantakartta
Liite 1.2. Kantakartta (dwg)
Liite 2 Ortoilmakuva
Liite 3 Kartta kunnallisteknisestä verkostosta A3-koko 1:1000
Liite 4 Maanpinnan korkeudet kilpailualueella A3-koko 1:1000
Liite 5 Viistoilmakuvia kilpailualueelta, kuvat 1-2 Arto Vähäkangas, 3-8 Samuli Kärkinen
Liite 6 Näkymäkuvia kilpailualueelta, kuvat Risto Suikkari
Liite 7 Julkisivupiirustuksia/ valokuvia naapuritaloista, kuvat Risto Suikkari
Liite 8 Maaperän kairausdiagrammit kirkkopuistosta
Liite 9 Kaupunkikuvaselvitys 2007
Liite 10 LAVA Lapsivaikutusten arviointi, Kirkkohallituksen julkaisu 2015:21
Liite 11 SAAVU Saavutettavuusohjelma, Kirkkohallituksen julkaisu 2012:2

Kilpailuohjelmaan 15.3.2017 mennessä tulleet kysymykset ja niihin vastaukset liitteineen

Aikaisemmat tiedotteet:

Uuden kirkon suunnittelukilpailun palkintolautakunta

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto nimesi 12.12.2016 uuden kirkon suunnittelukilpailun palkintolautakuntaan jäsenet: puheenjohtajaksi kirkkoherra Timo Määttä, varapuheenjohtajaksi kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kalle Luhtasela, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Pekka Similä, kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen Merja Jaakola, kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen Marja Himanka, kaupunginarkkitehti Risto Suikkari, johtava rakennustarkastaja Leena Löytynoja, arkkitehti SAFA Ulla Rahola ja arkkitehti SAFA Janne Pihlajaniemi. Työntekijät valitsivat 11.1.2017 omaksi edustajakseen johtavan seurakuntamestari Hannu Jussi-Pekan. Kilpailusihteeriksi on kutsuttu Kerttu Illikainen.

Yleiseen kilpailuun voi tehdä suunnitelmaehdotuksia kuka tahansa. Seurakunta lunastaa viisi parasta suunnitelmaa. Suunnitelmat ovat nähtävänä seurakuntalaisille ja niistä järjestetään yleisöäänestys. Kilpailuaika on 14.2. – 15.5.2017. Kilpailu pyritään ratkaisemaan syyskauden 2017 aikana.

Tällä hetkellä ollaan määrittelemässä kilpailuohjelmaa, joka julkaistaan tällä sivulla ennen kilpailun käynnistymistä.

Kirkkoneuvosto hyväksyi arkkitehtuurikilpailun ohjelman 6.2.2017

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi palkintolautakunnan laatiman kilpailuohjelman ”Ylivieskan kirkon ja sen ympäristön arkkitehtuurikilpailu” noudatettavaksi Ylivieskan uuden kirkon arkkitehtuurikilpailussa. Ohjelma menee vielä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n hyväksyttäväksi. Kilpailuohjelma julkistetaan tällä sivulla 14.2., jolloin arkkitehtuurikilpailu alkaa. Kilpailu päättyy 15.5.2017.