www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Uutiset
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Arkkitehtikilpailu 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio
Seurakuntavaalit 2018

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Uutisarkisto

Yhteisvastuulle lahjoitettiin avokätisesti taantumasta huolimatta

Yhteisvastuukeräyksen 2009 tuotto luovutettiin tiistaina 13. lokakuuta keräyksen suojelijalle, presidentti Tarja Haloselle. Keräyksen teema oli "Työ ja osallisuus". Kotimaassa tuettiin maahanmuuttajien työllistymistä ja ulkomaankohteena oli Bangladesh. Keräys tuotti 4 383 774 euroa. Keräyskulut olivat 22 prosenttia. Ylivieskassa yhteisvastuukeräys tuotti 18165 euroa eli 1,31 euroa/jäsen.
  ”Tulosta voidaan pitää erinomaisena. Taantumasta ja mielipiteitä jakaneesta maahanmuuttajien työllistämisteemasta huolimatta suomalaiset lahjoittivat lähimmäisilleen taas avokätisesti”, kiittää keräyksen esimies, Lapuan piispa Simo Peura
   Yhteisvastuukeräykseen osallistui 40 000 vapaaehtoista. Perinteinen ovelta ovelle -listakeräys tuotti 34 prosenttia kokonaistuotosta. Lipaskeräyksen osuus oli 14 prosenttia ja kampanjatuotteiden myynti ja tapahtumat tuottivat yhteensä 28 prosenttia. Kolehdeilla ja pankkisiirroilla kerättiin 17 prosenttia tuloksesta. 
   Kirkon Ulkomaanapu kanavoi Yhteisvastuu-tuotosta Bangladeshiin noin 700 000 euroa vuosina 2009–2011. Varoilla tuetaan Luoteis-Bangladeshin köyhimpien toimeentuloa. Kirkon Ulkomaanapu käynnistää seudulla myös kolmivuotisen Yhteisvastuu-hankkeen, jonka avulla parannetaan erityisesti ihmiskaupasta ja kotiväkivallasta kärsivien naisten ja tyttöjen toimeentuloa. 

 

 

 

Takaisin | Uutisarkisto