www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Koskettaako täydellisyys?

Olen jo yli kymmenen vuoden ajan laulanut Suomen kanttorikuorossa, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa harjoittelemaan ja konsertoimaan eri puolella Suomea. Kuoron laulajat ovat kaikki kanttoreita, ja näin ollen siis myöskin musiikin ammattilaisia. Kuoro on vuosien saatossa hioutunut hyvin yhteen ja konsertissa koemme parhaimmillaan taivaallisia hetkiä musiikin mennessä luihin ja ytimiin.

Edellinen periodimme oli juuri viikko sitten. Tälläkin kerralla minulla oli pieni, helppokin, soolopätkä laulettavana loppupuolella konserttia. Ääneni oli kuitenkin jo paljosta laulamisesta väsynyt ja jostain syystä jännittikin. En onnistunut pätkässä ollenkaan hyvin, yksi ääni jopa katkesi. Kyllä hävetti ja harmitti. Jäin kuitenkin miettimään mikä ihmisiä koskettaa. Uskon että joku yleisössä saattoi ajatella ”ihanaa, hänkin voi epäonnistua”.

Eniten olemme konserteistamme saaneet palautetta tutusta ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie” -enkelilaulusta. Vaikka miten hienoja teoksia sen lisäksi olemme laulaneet, ja onnistuneetkin upeasti, juuri tuo tuttu laulu äärimmäisen hiljaisesti laulettuna, jopa arasti, on koskettanut ihmisiä eniten.

Tekninen täydellisyys on tylsää, voimmehan kuunnella levyltä loppuun asti viimeisteltyä musiikkia, mutta live-tilanne on aina erilainen ja siinä täytyykin olla tilaa myös virheille. Ollaan siis rohkeita, tehdään virheitä, erehdytään, olemmehan vain ihmisiä. On parempi yrittää ja epäonnistua, kuin olla yrittämättä ollenkaan. Jumala rakastaa meitä heikkoja ja antaa lohdun pieneenkin epäonnistumisen murheeseen.

Teija Siirtola

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto