www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Ilosanoman ihme

Mitä asioita sinä olet viimeksi epäillyt? Saatoit olla tilanteessa, jossa huomasit jonkun puhuvan palturia, liioittelevan tai kaunistelevan. Jostakin syystä heräsi epäilys, että lieneeköhän puhe totta. Sellaisissa puheissa menee usein niin hämilleen, että jää aivan sanattomaksi.

Olet saattanut tavata ihmisiä, jotka uskovat melkein kaiken. Heistä voidaan käyttää nimitystä hyväuskoiset, tai sinisilmäiset tai helposti huijattavat. Toisaalta on myös ihmisiä, jotka epäilevät aivan kaikkea. Lämmin ystävyyden elekin tulkitaan vastapalveluksen velkaan jäämiseksi.

Kuva: Marjo JokitaloPääsiäisen aika usein herättelee pohtimaan uskomme syvintä olemusta - Kristuksen kuolemaa ja ylösnousemusta, tyhjää hautaa. Se herättää epäilystä – tapahtuiko todella niin?

Sellainen usko jossa ei ole tilaa erehtymiselle, kysymyksille, epäilyksille ja vajavuudelle on ahdistavaa. Jeesuskin asetti omana aikanaan kyseenalaiseksi monia vanhoja totuuksia. Jotakin kristinuskossa on, kun se vetoaa miljooniin ihmisiin. Jotakin, kun kymmenet tuhannet nuoret vuodesta toiseen tulevat rippikouluun maistelemaan sitä, mitä on saatavilla. Jotakin, kun rippikoulun jälkeenkin kymmenet tuhannet nuoret haluavat olla viemässä sitä samaista viestiä eteenpäin, joka sai alkunsa 2000 vuotta sitten. Tuo ketju on kuin olympiatuli, joka lähtee soihtuna kiertämään eri puolille maailmaa ja joka kulkeutuu aina seuraavalle: Yksi ihminen vie sitä aikansa eteenpäin ja luovuttaa sen sitten seuraavalle. Kristinuskon soihtua on jo viety kaikille mantereille ja sitä kuljetetaan yhä uusille alueille. Sanoma on laittanut liikkeelle. Ja kaikki lähti liikkeelle muutaman ihmisen ja Jeesuksen kohtaamisesta tyhjällä haudalla Jerusalemissa!

Siunattua pääsiäisen aikaa!

Marjo Jokitalo