www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Tähdenlento

Hiljaisena talviaamuna se tapahtui. Koko taivaan halkaisi kirkas tähdenlento. En muista, mistä olin kuullut, että silloin saa toivoa. Kymmenvuotiaan koululaisen toive ei ollut oma poni tai piano, vaikka olin niitä koko syksyn kinunnut vanhemmiltani. Minun toiveeni oli Jeesus.

Lapsi oli viisas. Hän ymmärsi, mikä on tärkeintä. Sisimmän kaipaus ei poistuisi tavaralla. Sydämen ikävään ja yksinäisyyteen tarvitaan Joku, joka rakastaa ehdoitta.

Vuosikymmenten aikana minulla on ollut vahva kokemus siitä, että toiveeseeni on vastattu. Olen saanut Jeesuksen matkakumppanikseni milloin ristintielle, milloin kevyemmille etapeille. Joululaulun sanoittaja Joy Webb on kuvannut omia tuntojanikin kristittynä elämisestä:

”Voit joulun elää
joka päivä vaan