www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Rukous kantaa

Monissa kodeissa lapset olivat ehtineet useaan kertaan toiveikkaina kysellä, joko tänään on kerhopäivä? Reppu ja tossut olivat odotelleet oven pielessä valmiina. Eväitä oli ehditty tarkkaankin jo suunnitella. Kerhoa oli odotettu kovasti.

Nyt kerhot ovat alkaneet. On ehditty touhuta jo monenlaista. On tutustuttu toisiimme. Leikitty, laulettu ja nautittu eväistä. Mutta olemme myös hiljentyneet.

Ensimmäisessä hartaudessa opettelimme ristimään kädet. Se ei olekaan aina helppoa. Niinpä käsistä rakennettiin rukoustalo. Ensiksi kämmenet asetettiin seiniksi. Sitten laitettiin sormet lomittain kattohirsiksi. Lopuksi laitetiin ovet ja ikkunat kiinni. Ja niin kädet olivatkin jo ristissä!

On ollut ilo huomata, että monille kerholaisille rukoileminen on entuudestaan jo tuttu ja turvallinen tapa. Monissa perheissä on ihan ikioma iltarukous. Sitä on opeteltu yhdessä pienestä pitäen. Onpa rukous voinut saada laulunsävelenkin, jota on kiva yhdessä laulella.

Rukoileminen on paras lahja minkä lapselleen voi antaa. Tämä lahja ei käytössä kulu eikä vanhene. Tämä lahja säilyttää aina arvonsa. Tämä lahja antaa toivoa ja voimaa, vahvistaa uskoa ja herättää kiittämään. Rukous on puhetta Jumalan kanssa.

Kuva: Heidi VuolteenahoMuistatko, kuka opetti sinut rukoilemaan? Oliko sinulla oma iltarukous? Miltä rukoileminen tuntui? Entä milloin sinä rukoilit viimeksi? Oliko se hiljainen pyyntö ajatuksissa? Vai huusitko isosti apua? Kiititkö iloiten? Ristitkö kädet vai huokaisitko vain?

Rukoilla voit monella tapaa. Mutta voit olla varma, että Jumala kyllä kuulee kaikenlaiset rukoukset. Voimme olla luottavaisin mielin.

”Suojaathan polkuni,
kun käyn täällä matkani.
Tielle enkeleitä lähetä,
aina kulkemaan mun vierellä.
Aamen.”

Hyvää syksyä toivotellen lastenohjaajat Taina Rissanen ja Heidi Vuolteenaho (Kuva: Heidi Vuolteenaho)

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto