www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Tiedotteet
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Arkkitehtikilpailu 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio
Seurakuntavaalit 2018

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Tiedotearkisto

Vähällä vihille!

Ylivieskan seurakunta järjestää vihkihetken Suvannon kappelissa Taiteiden yönä lauantaina 18.8.2018 klo 15-17.

Toisin kuin television hääohjelmat antavat ymmärtää, avion auvoon voi astua myös helposti, pienellä budjetilla ja ilman itkua ja stressiä. Vihkihetki tarjoaa helpon tavan solmia avioliitto kirkollisesti. Tänä vuonna myös hääpäivä on helppo muistaa! Morsian ja sulhanen ilmoittautuvat Suvannon kappelin eteisessä. Vihkiminen tapahtuu saapumisjärjestyksessä eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Ennen toimitusta käydään noin kymmenen minuutin mittainen vihkikeskustelu papin kanssa. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääkakkua ja kahvit Suvannon kappelin kahviossa. Todistajia ei tarvita, mutta halutessaan hääpari voi kutsua juhlaan omat läheisensä. Vihkihetki on maksuton.

Kuva: Eveliina PylväsEsteiden tutkinta etukäteen kirkkoherranvirastossa

Avioliiton esteiden tutkinta on suoritettava viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkipäivää, jotta varmistetaan, että parilla on oikeus mennä naimisiin. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu Ylivieskan kirkkoherranvirastossa maanantaina, tiistaina, keskiviikkona tai torstaina klo 9-12. Muiden paikkakuntien asukkaat pyytävät esteidentutkintaa siitä seurakunnasta, jonka jäseniä ovat. Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä myös Internetissä, osoitteessa https://esteidentutkinta.fi/.

Vihkimisen ehdot

Kirkollinen vihkiminen on mahdollinen, kun morsian tai sulhanen on ev.lut. kirkon jäsen. Toisen on kuuluttava joko ev.lut. kirkkoon tai johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan, kuten mm. katolisiin, ortodokseihin, anglikaaneihin tai metodisteihin. Rippikoulu tulee olla käytynä sekä morsiamella että sulhasella. (Kuva: Eveliina Pylväs)

Takaisin | Tiedotearkisto