www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Tunnelmia ennen vaalimessua

Joulun alla lähetin hakemukseni Ylivieskan kirkkoherran virkaan. Jo sitä ennen kyselin mielessäni: Mitä minä tulevaisuudeltani haluan? Mitä seurakunta odottaa? Mikä on Jumalan tahto? Pohdinta poiki ennemmin kysymyksiä kuin valmiita vastauksia. Kuulostelin sisäistä ja ulkoista kutsua. Keskustelin läheisteni kanssa. Ja rohkenin hakea.

Mietin valmiuksiani näinkin suuren seurakunnan kirkkoherran virkaan. Kokemukseni on kertynyt pappina Ylivieskan lähiseurakunnissa vuodesta 1992 alkaen. Viimeiset vuodet olen toiminut kirkkoherrana ensin Alavieskassa ja nyt Oulaisissa. Lähetystyövuodet Angolassa ovat jättäneet jälkensä. Ne opettivat hyväksymään erilaisuutta ja sietämään epävarmuutta ja muutosta. Kirkon yhteiset tehtävät kirkolliskokouksessa, kirkkohallituksessa ja Pappisliitossa ovat antaneet kokonaiskuvan kirkosta, lisänneet hallinnon ja lainsäädännön tuntemusta ja auttaneet kasvamaan johtajana. Perhe on ollut kaiken aikaa tärkein tuki ja vastapaino työlle.

Kuva: Ari HihnalaYlivieskan seurakunta elää historiallisesti merkittävää vaihetta. Edessä on mittava kirkonrakennushanke, joka sisältää yhä menetyksen surun mutta on samalla suuri mahdollisuus. Jo tähän mennessä suunnitteluprosessi ja Kirkkotalakoot ovat tuoneet seurakuntaan positiivista yhdessä tekemisen virettä ja halua katsoa luottavasti tulevaisuuteen. Kun tähän yhteyteen osuu johtavien viranhaltijoiden vaihtuminen ja vielä syksyn seurakuntavaalit, seurakuntalaisille on tarjolla runsaasti vastuuta ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Kirkkoherrana haluaisin olla luomassa edellytyksiä sille, että jokainen voisi löytää seurakunnassa oman paikkansa ja halutessaan myös tehtävänsä. Haluan kysyä, miten me voisimme olla yhdessä rakentamassa seurakuntaa ja Kristuksen kirkkoa.

Ensi sunnuntain toimitan vaalijumalanpalveluksen sekä Suvannon kappelissa että Merijärven kirkossa. Saarnatekstissä Jeesus rohkaisee ja näyttää tietä kotiin. ”Minä olen tie, totuus ja elämä”, hän sanoo. Tervetuloa etsimään ja löytämään yhdessä.

Eija Nivala

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto